OVER mij

Hallo ik ben Lia Gladon- Gladon.

Ik ben op 1ste Kerstdag 1956 geboren in Haarlem, dochter van Henny Janssen uit Haarlem en Jan Gladon (v/h Gladpootjes) uit Vijfhuizen. Mijn ouders woonden op het moment van mijn geboorte in Delfzijl en zijn voor de bevalling en de feestdagen naar Haarlem gekomen.

In 1957 hebben m’n ouders een naamsverandering aangevraagd en deze ook gekregen met toestemming van Koningin Juliana.

Van Delfzijl zijn we verhuisd naar Oude Wetering waar we heerlijk op de dijk aan de Ringvaart hebben gewoond. Mijn broer Ronald is toen geboren.

Van Oude Wetering verhuisd naar Haarlem, aan de Zijlweg bij het Waterstaat gebouw. Daar ben ik ook voor het eerst naar school gegaan. Na een aantal jaren in Haarlem te hebben gewoond zijn we verhuisd naar Amsterdam Buitenveldert aan de Buitenveldsertselaan, bij de toen nog in aanbouw zijnde, VU. Daar hebben we 15 jaar gewoond.

Inmiddels hadden mijn ouders het ouderlijk huis van mijn vader gekocht in Vijfhuizen en daar een nieuw huis laten bouwen. Opa en oma hebben daar nog een aantal jaren gewoond., en toen zij eenmaal overleden waren zijn wij daar gaan wonen. Ik heb er nog heerlijke jaren gewoond en Vijfhuizen voelt nog steeds als mijn thuis.

In 1978 leerde ik Jan Gladon kennen, een achterneef, Jan Smit, stelde ons aan elkaar voor. Na vele gezellige uurtjes kregen we verkering. In 1982 zijn Jan en ik samen gaan wonen in Hoofddorp. Eerst in Bandholm, toen naar de Rijnlanderweg en nu al 28 jaar aan de J.P. Sweelincksingel te Hoofddorp.

Inmiddels hebben we 2 zonen, Rick en Paul. Ze zijn inmiddels het huis uit. Rick is in juni vader geworden van Vince Gladon. Een heerlijk mannetje. Paul is profvoetballer en woont steeds ergens anders . Paul heeft een eigen website paulgladon.nl